Справа про стрілянину Пашинського: в мережі з'явилося фото цікавого документа
Категорія
Події
Дата публікації

Справа про стрілянину Пашинського: в мережі з'явилося фото цікавого документа

Справа про стрілянину Пашинського: в мережі з'явилося фото цікавого документа
Джерело:  online.ua

Національна поліція в розслідуванні  справи народного депутата Сергій Пашинського, який 31 грудня прострелив ногу чоловікові, взяла за основу версію самого Пашинського про самооборону.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Обозреватєль ».


У розпорядження видання потрапив витяг з кримінального провадження.


У документі зазначено, що до чергової частини Васильківського відділення поліції Київської області 31 грудня приблизно о 17:00 звернувся народний депутат України Сергій Пашинський.


У заяві в поліцію депутат вказав, що В'ячеслав Хімікус 1978 р.н. і Ярослав Олійник 1991 р.н. "грубо порушуючи громадський порядок з мотивів явної неповаги до суспільства вступили в словесну перепалку з Пашинським і його дружиною, в ході якої безпідставно нанесли останнім тілесні ушкодження".


Поліція кваліфікувала цю подію за статтею 296 ч. 2 Кримінального кодексу - групове хуліганство, стаття передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років.


При цьому в документі і зовсім не згадується про те, що Пашинський стріляв в Хімікуса.


Нагадаємо, інцидент за участю Пашинського стався 31 грудня. Депутат підстрелив незнайомого чоловіка, а той ударив його пляшкою по голові.


Версії Пашинського і потерпілого про те, що сталося, розходяться.


Пашинський стверджує, що їхав на машині додому і ледь не зіткнувся з мікроавтобусом, що стояв в темряві без габаритів. Депутат, за його словами, вирішив зробити людям біля мікроавтобуса зауваження, в результаті чого спалахнула сварка. За словами Пашинського, він вийшов з машини, зробив попереджувальний постріл у повітря, після чого нетверезий чоловік вдарив його пляшкою по голові. Пашинський стверджує, що після падіння йому довелося вистрілити нападнику в ногу.


У свою чергу, В'ячеслав Хімікус, якого поранив Пашинський, заявив про те, що нардеп направив ствол пістолета йому в груди. Перебуваючи в такому небезпечному положенні, Хімікус вдарив Пашинського пляшкою, а той відразу вистрілив. При цьому Хімікус заперечує, що Пашинський стріляв з положення лежачи.


Також, за словами Хімікуса, попереджувальний постріл в повітря Пашинський не скоював.


При цьому версія водія мікроавтобуса майже повністю підтверджує версію Хімікуса про те, що Пашинський вискочив з автомобіля з пістолетом і почав кричати: "Всім лежати", "Всім на підлогу".



Також  стало відомо, що поліція з незрозумілої причини відмовилася вилучити важливий доказ, що спростовує слова депутата Сергія Пашинського про напад.


Як повідомляв ONLINE.UA,  в мережі триває бурхливе обговорення інциденту зі стріляниною народного депутата від "Народного фронту" Сергія Пашинського, який ввечері 31 грудня поранив у ногу чоловіка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?