Справа про землю батька одіозного екс-регіонала: суд виніс гучне рішення
Категорія
Події
Дата публікації

Справа про землю батька одіозного екс-регіонала: суд виніс гучне рішення

Справа про землю батька одіозного екс-регіонала: суд виніс гучне рішення

Компанія батька екс-регіонала, а нині депутата від "Опозиційного блоку" Нестора Шуфрича залишилася власником восьми гектарів землі в елітній Конча-Заспі.
Таке рішення прийняв Вищий господарський суд України, передає ONLINE.UA з посиланням на прес-службу суду.
У суді вирішили, що прокуратура Київської області, яка подала позов в березні 2016 року, пропустила строк позовної давності у цій справі. Судді Вищого госпсуду відзначили, що цей термін закінчився ще в травні 2015 року.
Також в суді зазначили, що прокуратура не пояснила свого зволікання з подачею позову.

Читайте також: Суд заарештував три земельні ділянки та житло одіозного політика
Як відомо, в березні 2016- го перший заступник прокурора Київської області подав позов про витребування землі, а в травні і жовтні суди першої та апеляційної інстанцій відмовили в розгляді позову. Таке ж рішення прийняв і Вищий госпсуд.
Нагадаємо, земля була безкоштовно передана в 2009 році за розпорядженням районної держадміністрації, а пізніше її одноосібним власником став батько тодішнього регіонала Нестора Шуфрича - Іван Шуфрич.
У 2015 році землю передали до статутного фонду ТОВ "Амальфі Девелопмент Груп", власником якої є Іван Шуфрич.
У своєму позові прокуратура стверджувала, що Обухівська РДА при виділенні землі перевищила повноваження, а також незаконно змінила цільове призначення землі з сільського господарства на індивідуальне садівництво.
Відзначимо, що спірна ділянка частково перебуває в прибережній зоні Дніпра, а такі землі не можуть передаватись у власність громадянам - тільки в оренду. У декларації Нестора Шуфрича майно батька і, зокрема, ця земля, не відображені. У той же час нардеп повідомив, що у нього в Козині два будинки на 701,5 кв.м. і 400 кв.м. і земельні ділянки площею 0,9 га.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Олександр Єфремов, колишній глава фракції Партії регіонів, в суді проговорився, назвавши АТО на Донбасі "громадянською війною".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?