Справедливість має восторжествувати - Зеленський виступив з гучною заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Справедливість має восторжествувати - Зеленський виступив з гучною заявою

Справедливість має восторжествувати - Зеленський виступив з гучною заявою
Джерело:  online.ua

17 липня глава держави Володимир Зеленський нагадав усім українцям про те, що 6 років тому у небі над окупованим Донбасом проросійські сили збили літак рейсу MH17, що прямував з Амстердама до Куала-Лумпура. Як відомо, в результаті жахливої катастрофи не вижив ніхто. Варто звернути увагу на те, що наразі у Нідерландах відбуваються судові слухання у цій справі. За словами українського лідера, від початку розслідування цієї трагедії Україна показала себе як надійного міжнародного партнера, зацікавленого у правді. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на повідомлення глави держави у соціальних мережах.

"Шість років тому сталася страшна катастрофа пасажирського літака Boeing 777 компанії Malaysia Airlines рейсу MH17, що прямував з Амстердама до Куала-Лумпура. Загинуло 298 осіб – усі пасажири й весь екіпаж. Від початку розслідування цієї трагедії Україна показала себе як надійного міжнародного партнера, зацікавленого у правді. Кримінальний процес проти можливих винуватців злочину розпочався в Нідерландах 9 березня цього року. Цей суд обіцяє стати одним з найбільших у світовій практиці за останні десятиліття, адже, крім усього іншого, до нього прикута значна міжнародна увага. Ніщо не поверне втрачених життів і не втамує горя рідних і близьких, чиї батьки, діти, друзі загинули в катастрофі. Але справедливість має восторжествувати. В ім'я миру та пам'яті всіх загиблих", - заявив Володимир Зеленський.

Варто звернути увагу на те, що Міністерство закордонних справ України у день шостих роковин збиття малайзійського літака МН17 закликало Росію визнати свою відповідальність за злочин. Окрім того, українські дипломати висловили співчуття родичам та близькими загиблих і запевнили, що зроблять усе можливе для встановлення справедливості у цій справі.

"Закликаємо Російську Федерацію визнати свою відповідальність, виконувати свої міжнародні зобов’язання та співпрацювати зі слідством", - заявили у відомстві.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, глава держави Володимир Зеленський  закликав народних обранців не сваритися і припинити "маніпуляції та політичні ігрища".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?