Справжнє божевілля - в ЄС запанікували після погроз Лукашенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Справжнє божевілля - в ЄС запанікували після погроз Лукашенка

Справжнє божевілля - в ЄС запанікували після погроз Лукашенка
Джерело:  online.ua

Влада Європейського Союзу навіть не намагається приховати той факт, що налякана постійними погрозами та резонансними заявами президента Білорусі Олександра Лукашенка, якого ЄС не визнає легітимним. Ба більше, члени блоку припускають, що білоруський диктатор може перейти від слів до діла та розпочати справжню війну. Так, 8 вересня очільник Міністерства закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс звернув увагу міжнародної спільноти на, що військові дії режиму Лукашенка проти Литви були б божевіллям, однак наголосив, що така ймовірність існує і її не можна ігнорувати. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на портал Delfi.

"Реальних природних причин немає – їх можна тільки вигадати, сконструювати і спроєктувати. Це справа творчості. Ми знаємо, що вони на це майстри", – поскаржився литовський дипломат.

Окрім того, він не забув нагадати, що Лукашенко вже звертався за допомогою до Володимира Путіна у зв'язку з нібито погрозами ззовні.

"Глава Білорусі не раз відкрито закликав Росію на допомогу. І говорив, що ось загроза ззовні, потрібна допомога. Якщо про це говорять вголос, то чому можна говорити, що такої можливості немає? Це було б справжнє божевілля. Я вже не кажу про правові, політичні та моральні, практичні передумови. Але на жаль так є... Тому треба ясно і відповідально сказати, що це неприйнятно. Ми всі разом: і ЄС і, наскільки я знаю, США, сказали, що це неприйнятно, що будуть наслідки, якщо це трапиться. Тому, я думаю, це прораховують, про це думають. Дуже сподіваюся, що це не відбудеться", – наголосив Лінас Лінкявічюс.

Варто також звернути увагу на те, що нещодавно скандальний російської ЛДПР Владімір Жириновський закликав Литву віддати Білорусі два міста – Вільнюс і Клайпеду. Не важко здогадатися, що це неабияк налякало владу країни.

Як відомо, після президентських виборів 9 серпня в Білорусі спалахнули протести, коли офіційно стало відомо, що Лукашенко набрав 80,1% голосів, а Світлана Тихановська - 10,12%. Тихановська ці результати не визнала.

Раніше ONLINE.UА пояснив,  як Володимир Путін використовує Олександра Лукашенка  та ситуацію в Білорусі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?