"Сприймається болісно": офіційний Київ звинуватив ще одну країну в заграванні з РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

"Сприймається болісно": офіційний Київ звинуватив ще одну країну в заграванні з РФ

"Сприймається болісно": офіційний Київ звинуватив ще одну країну в заграванні з РФ

Речниця МЗС України Катерина Зеленко заявила, що коментарі голови МЗС Австрії Карін Кнайсль, зроблені під час візиту до Росії, про "відмінні відносини" між Віднем і Москвою свідчать про її загравання з агресором, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

"Ми звернули увагу на дуже примирливий тон цього повідомлення. Він помітно контрастує з політикою ЄС у відповідь на російську агресію проти України, російські спроби підриву демократичних процесів в ЄС, втручання у вибори, збиття MH17, застосування хімічної зброї в Солсбері, шпигунські скандали, кібертероризм, дезінформацію, підтримку праворадикальних партій у Європі..." - сказала вона.

Зеленко наголосила, що це болісно сприймається в Україні, яка внаслідок дій РФ втратила понад 13 тис. життів і досі понад 7% української території залишаються окупованими Росією.

Нагадаємо, 18 серпня російський президент Володимир Путін відвідав весілля міністра закордонних справ Австрії Карін Кнайсль. По прибуттю він подарував нареченій букет квітів, а потім запросив Кнайсль на танець.

 Як повідомляв ONLINE.UA, пізніше Карін Кнайссль заявила, що не вважає серйозною помилкою запрошення президента РФ Володимира Путіна на її весілля.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?