США планують виробляти для України 100 тисяч артснарядів на місяць — Bloomberg
Категорія
Світ
Дата публікації

США планують виробляти для України 100 тисяч артснарядів на місяць — Bloomberg

США форсують виробництво снарядів для України
Джерело:  Bloomberg

Мета США – виробляти 100000 штук 155-мм артилерійських снарядів на місяць. Це робиться задля допомоги Україні.

100 тисяч артснарядів задля допомоги Україні

Сполучені Штати Америки хочуть досягти мети з виробництва 155-мм артилерійських снарядів у кількості 100 тисяч штук за місяць.

Про це повідомляє Bloomberg.

На початку повномасштабної війни Росії проит України США виготовляли 14 тисяч снарядів на місяць.

Поставки в Україну протитанкових ракет "Джавелін" і зенітних ракет "Стінгер", а також гаубиць і боєприпасів виснажили американські запаси, продемонструвавши відсутність стійкості США, – йдеться у матеріалі.

Видання пише, що цей тривожний сигнал спонукав Пентагон, за підтримки Конгресу, вкласти мільярди доларів у розширення промислового потенціалу США.

Плани США з виробництва снарядів

Керівник закупівель армії США Дуглас Буш сказав, що з 3,4 мільярда доларів за контрактом на промислове розширення три чверті, або 2,5 мільярда доларів, підуть на збільшення виробництва 155-мм артилерійських снарядів.

За словами Буша, США зможуть збільшити виробництво з 28 000 на місяць до 36 000, а потім з 48 000 до 57 000 снарядів на місяць.

Він уточнив, що галузь повинна бути в змозі на початку 2025 року досягти виробництва 80 000 снарядів на місяць, а потім досягти мети в 100 000 до кінця того ж року.

Першим кроком армії було розширення наявних державних і керованих підрядниками підприємств із виробництва металевих гільз у Пенсильванії. За словами Буша, на підприємствах збільшилася кількість змін, а також було додано нові машини.

Другим кроком є відкриття нових підприємств, наприклад, IMT Defense в Канаді, з виробництва металевих деталей, яке має почати працювати наступного року.

Остання частина, яку потрібно розіграти, – це вибухове наповнення. Пентагон планує значно збільшити потужності США з виробництва IMX (скорочено від "нечутливі вибухові боєприпаси"), який вважається безпечнішим варіантом для військ у поводженні та зберіганні, ніж тротил.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?