США активно готуються до введення надзвичайного стану: що сталося
Категорія
Політика
Дата публікації

США активно готуються до введення надзвичайного стану: що сталося

США активно готуються до введення надзвичайного стану: що сталося
Джерело:  online.ua

Адміністрація США активно готує для американського лідера Дональда Трампа проект декларації про введення надзвичайного стану вздовж південного кордону країни, передає  ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Як відомо, в Штатах триває тимчасове припинення роботи уряду. На жаль, 24 січня законодавці знову не змогли досягнути компромісу – сенат США не підтримав законопроекти і демократів, і республіканців про припинення "шатдауну".

Робота уряду США частково припинена з 22 грудня через відсутність бюджетних коштів. Це сталося через те, що республіканцям і демократам в Конгресі США не вдалося узгодити параметри бюджету, в який президент США Дональд Трамп хоче включити кошти на спорудження стіни на кордоні з Мексикою.

"Введення надзвичайного стану дозволило б очільнику Білого дому отримати необхідні на будівництво стіни гроші в обхід конгресу. Американський президент раніше не виключав можливості ввести в країні спецрежим, проте досі так і не зробив цього", - сказано в повідомленні.

У проекті декларації зазначається, що "величезна кількість іноземців, які незаконно в'їжджають в США кожен день, є прямою загрозою національній безпеці і створють надзвичайний стан в країні".

"Тому тепер я, Дональд Дж.Трамп, владою, наданою мені Конституцією і законами Сполучених Штатів Америки оголошую про надзвичайний стан на південному кордоні", – цитує CNN частину документу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в США можуть оголосити президенту Дональду Трампу імпічмент. Сам президент заявив, що не хвилюється — він переконаний, що важко усунути з посади політика, який "не зробив нічого неправильного, і більш того, відновлює найбільшу економіку світу".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?