США дали Росії зрозуміти, що можуть діяти як Туреччина
Категорія
Світ
Дата публікації

США дали Росії зрозуміти, що можуть діяти як Туреччина

США дали Росії зрозуміти, що можуть діяти як Туреччина
Джерело:  BBC

Держсекретар США Джон Керрі заявив, що згідно з існуючими правилами, збройні сили США могли збити  російські бомбардувальники СУ-24, які імітували атаку на американський есмінець USS Donald Cook в Балтійському морі, як це зробили турецькі ВПС в листопаді минулого року.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВВС.
"Ми засуджуємо подібну поведінку. Це безрозсудно. Це провокаційно. І це небезпечно. І згідно з правилами застосування збройної сили, ці літаки могли бути збиті", - сказав держсекретар США.
У міноборони РФ заявили, що реакція США "викликала у них подив", а пілоти, побачивши корабель, "з дотриманням усіх заходів безпеки здійснили так званий відворот від нього".
Раніше Пентагон оприлюднив фотографії і відео, на яких зафіксовано, як російські Су-24 агресивно пролітають на малій висоті поблизу від есмінця. У Білому домі прокоментували інцидент як той, що "не відповідає нормам поведінки військових".
За словами американських військових, за останні кілька днів російські бомбардувальники Су-24 кілька разів пролітали в небезпечній близькості від Donald Cook в Балтійському морі. Військові літаки не мали бомбардувального і ракетного озброєння. Також над есмінцем пролетів російський вертоліт Ка-27, з якого, імовірно, велася фотозйомка корабля.
Крім того, в Нью-Йорку, під час теледебатів, кандидати в президенти США Хілларі Клінтон і Берні Сандерс висловилися за збільшення військових витрат і збереження ролі НАТО в зв'язку з «агресивними діями Росії в Європі і загрозою для держав Балтії, а також ситуацією на сході України».
Нагадаємо,  24 листопада 2015 року турецькі військово-повітряні сили знищили російський військовий літак СУ-24, який вторгся в повітряний простір країни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?