США ділитимуться даними з Україною для ураження цілей в Криму і на Донбасі
Категорія
Україна
Дата публікації

США ділитимуться даними з Україною для ураження цілей в Криму і на Донбасі

США ділитимуться даними з Україною для ураження цілей в Криму і на Донбасі
Джерело:  online.ua

Адміністрація Байдена значно розширить розвідувальні дані, які вона надає українським силам, щоб вони могли атакувати військові цілі на окупованих Росією Донбасі та Криму.

Джерело: Wall Street Journal

США поділиться розвідданими по Криму та Донбасу

Нові вказівки розвідки з’явилися після того, як Білий дім заявив, що направить до Києва 800 мільйонів доларів додаткової зброї, включаючи артилерію, бронетранспортери та гелікоптери, щоб допомогти українським силам стримати великий наступ Росії на східній частині країни.

Ця зміна сприяла тому, що наприкінці минулого тижня адміністрація прийняла рішення активізувати обмін розвідувальними даними, щоб допомогти київським силам краще визначити, як російські військові планують атакувати, і дати можливість українцям відповісти артилерією, безпілотниками та іншими видами зброї в окупованих частинах країни.

Сполучені Штати, однак, утримаються від надання розвідувальних даних, які дозволять українцям наносити удари по цілях на території Росії відповідно до нової політики.

У міру розвитку конфлікту ми продовжуємо коригуватися, щоб гарантувати, що оператори мають гнучкість для обміну детальними, своєчасними розвідданими з українцями, – сказав представник американської розвідки, відповідаючи на запитання про зміни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?