США дісталися до одного з путінських хакерів
Категорія
Світ
Дата публікації

США дісталися до одного з путінських хакерів

США дісталися до одного з путінських хакерів
Джерело:  rt.com

Поліція Іспанії за запитом Інтерполу і Федерального бюро розслідувань США заарештувала програміста з Росії, який підозрюється в причетності до хакерських атак на американські сервери під час президентських виборів.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Russian Television, яке посилається на дружину затриманого.
Як з'ясувалося, житель Таганрога Станіслав Лисов був узятий під варту в Барселоні ще 13 січня.
За словами його дружини, Лисов працює програмістом і займається підтримкою і розробкою сайтів, а в Іспанію прилетів у відпустку.

Читайте також: П ідемо до кінця: в США прийняли нове важливе рішення щодо Росії
"Коли ми виходили з автомобіля, підійшли два поліцейських, показали значок і повідомили, що затримують чоловіка. Поліцейські-іспанці сказали, що затримання було за запитом ФБР і Інтерполу", - розповіла Дар'я Лисова.
Наразі затриманий у в'язниці Brians в каталонському місті Марторель. Дружина програміста побоюється, що іспанці можуть екстрадувати росіянина в США.
Тим часом прес-секретар посольства Росії в Мадриді заявив, що влада королівства "офіційно повідомила диппредставництво про затримання російського громадянина Станіслава Лисова в Барселоні, де він зараз перебуває під вартою".
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше американська розвідка представила доповідь про кібератаки під час проведення президентських виборів в США і прямо звинуватила президента Росії Володимира Путіна в тому, що той віддав хакерам відповідний наказ, а також ініціював кампанію по дискредитації одного з кандидатів - Хілларі Клінтон.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?