США довелося виправдовуватися перед союзником через ситуацію в ООН
Категорія
Світ
Дата публікації

США довелося виправдовуватися перед союзником через ситуацію в ООН

США довелося виправдовуватися перед союзником через ситуацію в ООН
Джерело:  online.ua

Державний секретар США  Джон Керрі  прокоментував відмову США ветувати резолюцію Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй про засудження будівництва єврейських поселень на території Палестини.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Державного департаменту США.


За словами Керрі, США не блокували резолюцію, яка засуджує будівництво ізраїльських поселень в Палестині, тому що виступають за мирний діалог в палестино-ізраїльському конфлікті.


"Сполучені Штати діяли з однією головною метою: зберегти можливість дводержавного рішення, яке кожна адміністрація США протягом десятиліть вважала єдиним способом досягнення справедливого і міцного миру між ізраїльтянами і палестинцями", - заявив Держсекретар США.


Читайте також:  США висунули свою версію того, чому Путін не пішов на Київ


Керрі також підкреслив, що тільки обопільна домовленість забезпечить Ізраїлю майбутнє європейської демократичної країни, яка живе в мирі та безпеці зі своїми сусідами.


Раніше Рада безпеки ООН прийняла резолюцію, яка закликає припинити будівництво ізраїльських поселень на території Палестини. США, незважаючи на те що є союзником Ізраїлю, відмовилися блокувати резолюцію і утрималися від голосування. Решта 14 членів Радбезу ООН проголосували «за» прийняття резолюції.


У той же час прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху наказав прийняти ряд дипломатичних заходів щодо країн, з ініціативи яких Радбез ООН прийняв резолюцію: відкликати послів Ізраїлю з Нової Зеландії і Сенегалу, повідомляє AFP.


Ізраїль також скасував запрошення главі МЗС Сенегалу і всі програми допомоги країні. Також скасовуються візити до Ізраїлю послів-нерезидентів Нової Зеландії і Сенегалу.


Проект резолюції ООН був внесений Новою Зеландією, Малайзією, Венесуелою і Сенегалом. При цьому з Венесуелою і Малайзією в Ізраїля немає дипломатичних відносин, відзначає агентство.


Як повідомляв ONLINE.UA, почесний консул Ізраїлю в Західному регіоні України Олег Вишняков жорстко прокоментував напад на синагогу в Умані, що стався в ніч на 21 грудня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?