США екстрено звернулися до усього світу - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

США екстрено звернулися до усього світу - що відбувається

США екстрено звернулися до усього світу - що відбувається
Джерело:  online.ua

27 вересня світ шокувала неочікувана та моторошна новина - вранці влада Вірменії і Азербайджану відновила бойові дії і звинуватила одина одну в ескалації насильства в Нагірному Карабаху. Вірменії знадобилося декілька годин, щоб оголосити мобілізацію і заявити про воєнний стан. Варто звернути увагу на те, що Азербайджан вводить воєнний стан із 28 вересня. Не можна не згадати про те, що в результаті військових з'явилися жертви з обох сторін, зокрема і серед цивільних. Останні трагічні події змусили команду очільника Білого дому Дональда Трампа оперативно відреагувати на загострення ситуації. США жорстко розкритикували ескалацію військового конфлікту у Нагірному Карабаху та закликали інші країни не втручатися у цю війну. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт Державного департаменту Штатів та заяви впливових американських дипломатів із команди Дональда Трампа.

"Сполучені Штати занепокоєні повідомленнями про великомасштабні військові дії вздовж лінії розмежування у зоні конфлікту Нагірного Карабаху, які призвели до численних втрат, зокрема і серед цивільного населення. Ми висловлюємо співчуття родинам загиблих та поранених. Сполучені Штати вважають, що участь в ескалації насильства зовнішніх сторін не матиме сенсу і лише посилить регіональне напруження", - йдеться в повідомленні влади США.

Окрім того, команда Дональда Трампа екстрено запросила сторони конфлікту до діалогу у рамках Мінської групи. Також офіційний Вашигтон обіцяє робити все можливе, аби сприяти предметним переговорам.

Не можна не згадати про те, що Вірменія і Азербайджан почали звинувачувати одне одного у відновленні бойових дій вранці 28 вересня.

"Рано вранці противник відновив наступальні дії із застосуванням артилерії, бронетехніки, в тому числі важкої вогнеметної системи "ТОС". Вірменські підрозділи холоднокровно протистоять зазіханням азербайджанських ЗС, вживають відповідних заходів, завдаючи противнику значних втрат у живій силі і техніці", - заявила речниця Міноборони Вірменії Шушан Степанян.

Окрім того, сторони заявляють про збільшення кількості загиблих.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян звернувся за допомогою до всього світу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?