США готові завдати ракетного удару по КНДР - ЗМІ
Категорія
Світ
Дата публікації

США готові завдати ракетного удару по КНДР - ЗМІ

США готові завдати ракетного удару по КНДР - ЗМІ
Джерело:  NBC News

США готові завдати превентивного удару по КНДР, якщо підтвердиться, що Північна Корея збирається провести випробування ядерної зброї.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на NBC News.

США розмістили в Тихоокеанському регіоні два есмінця, оснащених крилатими ракетами типу "Томагавк". Один з них знаходиться на відстані 480 км від ядерного полігону Північної Кореї.

Високопоставлені представники розвідки США розповіли американському телеканалу, що удар США може включати застосування ракет і бомб, а також проведення кібер і спеціальних операцій на місцях.

Важкі бомбардувальники американських ВПС розмістилися також на острові Гуам. Вони теж готові атакувати в разі потреби.

Читайте також: Трамп: КНДР шукає неприємностей - ми вирішимо цю проблему

Експерти вважають, що небезпека атаки з боку США полягає в тому, що це може спровокувати "нестійкий і непередбачуваний північнокорейський режим для початку власної розлюченої атаки" на Південну Корею.

Нагадаємо, влада КНДР закликала іноземних журналістів, які перебувають на території Північної Кореї, готується до "великої і важливої події". Ніяких подробиць більше не розголошувалося. На думку посадовців США, ознаки вказують на ядерне випробування, яке може відбутися вже в ці вихідні.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше ударна група Військово-морських сил США, яку очолює атомний авіаносець "Карл Вінсон", була спрямована до берегів Північної Кореї.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?