США готують масштабну морську блокаду Росії - перші подробиці
Категорія
Політика
Дата публікації

США готують масштабну морську блокаду Росії - перші подробиці

США готують масштабну морську блокаду Росії - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Влада США повідомила, що планує організувати морську блокаду Росії, щоб не допустити її контролю над енергопостачанням до країн Близького Сходу, як це зараз відбувається в Європі. З даною заявою виступив міністр внутрішніх справ США Раян Зінке, передає ONLINE.UA з посиланням на Washington Examiner.

"У США з нашим флотом є така здатність стежити за тим, щоб морські шляхи були відкриті і, якщо необхідно, блокувати їх, щоб переконатися, що їхня (російська) енергія не виходить на ринок", - сказав міністр.

Окрім того, він наголосив, що сланцевий газ США може дати багатьом країнам енергетичну незалежність від Москви, а російська економіка залежить від здатності продавати енергоносії.

"Росія використовує один і той же підхід. Я вважаю, що причина, чому вони перебувають на Близькому Сході, полягає в тому, що вони хочуть заправляти енергоресурсами там так само, як і в Східній Європі", - додав політик.

За словами Зінке, існує військовий варіант, якого він хочеуникнути, але є і економічний варіант.

"Ми можемо це зробити, тому що США є найбільшим виробником нафти і газу", - додав міністр.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Москві різко відреагували на нові санкції проти Росії з боку США. Там назвали дії Вашингтона "санкційним шаленим принтером", який безперервно видає нові антиросійські заходи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?