США готують новий безжалісний удар по Путіну
Категорія
Політика
Дата публікації

США готують новий безжалісний удар по Путіну

США готують новий безжалісний удар по Путіну
Джерело:  Голос Америки

19 листопада офіційно стало відомо, що Палата представників Конгресу США ухвалила законопроєкт, спрямований на те, щоб заблокувати участь очільника Кремля Володимира Путіна та усіх його представників у зустрічах "Великої сімки" (G7), а також відновлення формату G8 за участю Росії. Варто звернути увагу на те, що документом передбачена заборона на використання вашингтонською адміністрацією федеральних коштів із метою "підтримки чи сприяння участі Росії в засіданнях G7 і відновлення G8 за участю РФ". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

Як зазначається в законопроєкті, цей захід повинен припинити діяти лише після того, як державний секретар і директор національної розвідки Штатів зможуть запевнити законодавців у тому, що команда Володимира Путіна "припинила будь-яке втручання у вибори в США або в інших країнах G7, державах НАТО і ЄС", повністю виконує свої зобов'язання в рамках Мінських домовленостей, "припинила незаконну окупацію Криму.., Південної Осетії та Абхазії" і "вивела свої війська і озброєння з Придністров'я". Варто звернути увагу на те, що тепер ініціативу має розглянути Сенат, де більшість зараз мають республіканці. Що важливо розуміти, у разі затвердження законопроєкту верхньою палатою він надійде на підпис очільнику Білого дому.

До слова, нещодавно американським журналістам вдалося дізнатися, що чинний американський лідер Дональд Трамп не має наміру проводити очний саміт G7 до кінця поточного року. Такими даними поділилися анонімні дипломатичні джерела. Вони стверджують, що президент Штатів досі так і не ухвалив остаточного рішення про проведення саміту, хоча залишається не так багато часу до того, як він повинен передати владу переможцю на президентських виборах демократу Джо Байдену. Окрім того, наголошується, що адміністрація очільника Білого дому не оголосила про терміни або порядок денний можливого саміту G7.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що влада Великої Британії почала вимагати, щоб команда російського президента Володимира Путіна негайно натиснула на бойовиків щодо нових КПВВ на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?