США готують своїм союзникам в Азії царський подарунок
Категорія
Світ
Дата публікації

США готують своїм союзникам в Азії царський подарунок

США готують своїм союзникам в Азії царський подарунок
Джерело:  Reuters

Адміністрація президента США Дональда Трампа готує новий великий пакет озброєнь на мільярд доларів, які будуть поставлятися на Тайвань.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.


Як повідомили агентству анонімні американські чиновники, пакет озброєнь буде значно більшим, ніж заморожений адміністрацією Барака Обами в кінці його президентства, і може включати в себе сучасні ракетні системи і протикорабельні ракети для захисту від Китаю.


"Адміністрація президента Трампа готова почати продажі, але процес може тривати аж до наступного року. Білому дому доведеться подолати певні перешкоди, в тому числі побоювання, що чутливість Пекіна до питання Тайваню може пошкодити співпраці США і Китаю щодо стримування Північної Кореї", - повідомляє агентство .


Читайте також: Між США та Китаєм стався військовий інцидент

У Тайбеї повідомили, що переговори між Тайванем і США вже почалися, в Білому домі відмовився коментувати цю інформацію.


Анонімне джерело в адміністрації Трампа уточнило, що пакет озброєнь може перевищити 1 мільярд доларів.


Як повідомляв ONLINE.UA, після перемоги на виборах обраний президент США Дональд Трамп поговорив з десятками зарубіжних лідерів по телефону.  Трамп викликав обурення тим, що поговорив з президентом Тайваню Цай Інвенем.  Це був перший раз, коли президент США безпосередньо говорив з керівництвом Тайваню за більш ніж 30 років.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?