США готуються дати відсіч РФ в Атлантичному океані
Категорія
Політика
Дата публікації

США готуються дати відсіч РФ в Атлантичному океані

США готуються дати відсіч РФ в Атлантичному океані
Джерело:  online.ua

24 серпня відбудеться офіційна церемонія відновлення Другого флоту, одним із завдань якого стане протистояння силам РФ на півночі Атлантики. З даною заявою виступив командувач військово-морськими операціями США адмірал Джон Річардсон, передає ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

Він пояснив, що це рішення прийняте у зв'язку з ускладненням ситуації в регіоні.

"Китайські військові судна здійснюють патрульні місії у північній частині Атлантичного океану, а російські підводні човни посилили присутність в цих водах до масштабів, небачених з часів холодної війни. Ще п'ять років тому нічого подібного не було", - розповів адмірал.

Він також додав, що китайський флот знаходиться на міжнародному рівні і володіє готовністю і можливостями працювати в будь-якому регіоні, де захоче Пекін.

"Вони, безсумнівно, становлять для нас конкуренцію в плані військово-морської загрози", - сказав Річардсон.

Окрім того, він наголосив, що активність китайських кораблів біля східного узбережжя США не настільки серйозна загроза, як російські підводні човни.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше  в мережі показали, на що Росія перетворила українські кораблі в окупованому Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?