США готуються офіційно визнати дії РФ в Україні геноцидом
Категорія
Україна
Дата публікації

США готуються офіційно визнати дії РФ в Україні геноцидом

США готуються офіційно визнати дії РФ в Україні геноцидом
Джерело:  online.ua

За словами заступниці голови Держдепу США з політичних питань Вікторії Нуланд, дуже ймовірно, що в кінці-кінців Вашингтон визнає військові злочини окупаційної армії РФ в Україні геноцидом українського народу.

Джерело:  CNN

США, скоріш за все, визнають звірства окупантів РФ в Україні геноцидом 

Те, що відбувається на місцях, — це не випадковість. Це навмисне рішення Росії своїми силами знищити Україну і її цивільне населення, - зазначила заступниця голови держдепу.

За словами Нуланд, механізм сбору доказів військових злочинів окупаційної армії РФ вже розпочався. Саме ці докази допоможуть визначити  наявність фактів геноциду.

Відповідаючі на питання, чому санкції проти РФ не зупинили агресію Кремля проти України, Нуланд зазначила, що кремлівського диктатора Володимира Путіна не хвилює власний народ, а лише тільки власні імперські амбіції.

Фото - facebook.com/GeneralStaff.ua

Окрім цього відомо, що Білий дім наразі веде переговори про візит до України високопосадовця Білого дому, чи то з Пентагону.

Хоча президент Джо Байден і віцепрезидент Камала Харріс навряд чи відвідають Київ найближчим часом, офіційні особи обговорювали можливість відправки міністра оборони Ллойда Остіна або держсекретаря Ентоні Блінкена.

Але рішення ще обговорюється, тому візит в кінцевому підсумку може не відбутися.

Речниця Білого дому Джен Псакі зазначила, що Вашингтон готує додаткові санкції проти РФ через продовження війни в Україні.

Розгляд додаткових санкцій. Безумовно, це те, що ми продовжуємо розглядати. І президент також це доніс сьогодні... Завжди можна зробити більше щодо санкцій, - зазначила Псакі.

За її словами, окрім цього в адміністрації президента Джо Байдена намагаються не допустити РФ до участі у G20.

Однак є багато тем, які можна обговорювати, і дії Росії та президента Путіна перетворюють її та його на країну та лідера, яким, на думку президента не слід брати участь у міжнародних форумах, - наголосила Псакі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?