США готуються оголосили про новий пакет військової допомоги України
Категорія
Україна
Дата публікації

США готуються оголосили про новий пакет військової допомоги України

США готуються оголосили про новий пакет військової допомоги України
Джерело:  online.ua

8 вересня під час 5 зустрічі у форматі "Рамштайн" представники США мають оголосити про новий пакет військової допомоги України.

Джерело:   C-SPAN

Що відомо про новий пакет військової допомоги Україні від США

За словами заступника міністра оборони США  Коліна Каля, новий пакет військової допомоги буде включати додаткові боєприпаси до РСЗВ HIMARS.

Абсолютно точно буде більше боєприпасів GMLRS... Це дійсно те, що потрібно українцям, - зазначив Каль.

Зустріч в даному форматі являє собою конференцію міжнародних союзників України на чолі з США. Перша така зустріч була організована 26 квітня 2022 року на авіабазі Рамштайн в Німеччині.

Формат об'єднує понад 40 країн, більшість з яких є членами НАТО та ЄС. Зустрічі проводяться з метою координації військової допомоги Україні для відбиття російської агресії.

На першій зустрічі крім країн НАТО і ЄС були присутні представники Ізраїлю і Катару, хоча і не значилися в офіційному списку учасників. Серед інших були представники Японії, Кенії, Тунісу, Австралії, Йорданії, Ліберії, Марокко, Нової Зеландії та Південної Кореї.

За повідомленням командування ВПС США, глава Пентагону Ллойд Остін запросив міністрів оборони і військових чиновників з усього світу для обговорення триваючої війни в Україні, і питань безпеки, з якими стикаються союзники і партнери.

Напередодні переговорів міністри оборони США та України обговорили потреби української армії на даний момент та у довгостроковій перспективі. Олексій Резніков повідомив, що незабаром очікується нова допомога від США у сфері безпеки.

У Штатах підтвердили, що готують черговий військовий пакет, але поки що його зміст не розкривають. При цьому американський президент Джо Байден запросив у Конгресу виділити 11,7 млрд доларів для підтримки Україні.

Під час Рамштайну-5 можуть обговорити надання зимового екіпірування для українських захисників. Наприкінці липня Україна надіслала запит до НАТО з проханням надати теплий одяг, взуття та зимові намети для 200 тисяч солдат ЗСУ. Альянс запропонував виділити на це кошти із спеціального трастового фонду.

Також в Офісі президента розраховують на отримання систем протиповітряної та протиракетної оборони від західних партнерів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?