США хочуть допомогти Україні позбутися "шпигунської" техніки Huawei
Категорія
Світ
Дата публікації

США хочуть допомогти Україні позбутися "шпигунської" техніки Huawei

США хочуть допомогти Україні позбутися "шпигунської" техніки Huawei

В американському уряді виступили із заявою про готовність допомогти фінансово Україні, аби на її території не встановлювали 5G-обладнання від компанії Huawei. Йдеться про покриття різниці в ціні під час придбання відповідної техніки від іншого постачальника. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Радіо Свобода".

За словами Кіта Краха, заступника держсекретаря США з питань економічного розвитку, енергетики та навколишнього середовища, Вашингтон оцінює Huawei як розробника шпигунської техніки.

"Ви можете запитати: чому пропозиція Китаю нижча? Чому вони надають такі дешеві послуги? Тому що вони хочуть отримати ваші дані ... уряд США, зокрема DFC (американська корпорація фінансування Міжнародного розвитку) може покрити різницю в ціні", - стверджує Крах.

Водночас український прем'єр-міністр Денис Шмигаль підтримав ініціативу американського уряду під назвою "чиста мережа". Вона полягає в об'єднанні зусиль багатьох країн і телекомунікаційних компаній, які займаються захистом національних інтересів та конфіденційності особистих даних громадян. Перш за все йдеться про протидію "агресивному втручанню шкідливих гравців".

Посольство США в Україні уточнило, що офіційний Київ поки що не приєднався до "чистої мережі".

Згідно з відкритими даними, Huawei дійсно продає обладнання для України за нижчою ціною у порівнянні з їхніми конкурентами.

Як повідомляв ONLINE.UA, офіційний Вашингтон ухвалив рішення запровадити нові санкції проти Росії та КНР. Так, нещодавно Міністерство торгівлі США опублікувало список компаній та установ РФ і Китаю, які співпрацюють зі збройними силами своїх країн, тому їм заборонено купувати низку американських продуктів і технологій. Варто звернути увагу на те, що російський перелік налічує 45 організацій та державних установ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?