США і Велика Британія екстрено звернулися до Путіна через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

США і Велика Британія екстрено звернулися до Путіна через Україну

США і Велика Британія екстрено звернулися до Путіна через Україну
Джерело:  online.ua

Міжнародне співтовариство жорстко відреагувало на чергову скандальну провокацію президента РФ Володимира Путіна проти України. Після того, як Росія ініціювала засідання Ради безпеки ООН за участю представників так званих "ЛНР" і "ДНР" для обговорення Мінських домовленостей, в зриві яких Кремль звинувачує офіційний Київ, США і Велика Британія екстрено звернулися до Путіна і нагадали главі Кремля, що саме він почав і продовжує збройний конфлікт на Донеччині, тому не може виступати в ролі посередника, та ще й залучати до переговорів представників окупаційної влади ніким невизнаних "ЛДНР". Чергову кричущу провокацію Путіна проти України вони розцінили як захід, спрямований на спотворення суті війни на Донбасі. Тому офіційні Вашингтон і Лондон, як і представники інших країн в РБ ООН, відмовилися брати участь в цьому фарсі. До спільної заяви США і Великої Британії приєдналася і Естонія. Ці країни попередили Путіна, що йому не вдасться виправдатися за конфлікт в Україні, який призвів до загибелі тисячі людей, ніяким способом. Переклад заяви США, Великої Британії та Естонії в Facebook опублікував постійний представник України в ООН Сергій Кислиця, передає ONLINE.UA.

"Ця зустріч була відкритою спробою подати помилковий і оманливий наратив про конфлікт на сході України. Ми рішуче відкидаємо припущення Росії, що вона виступає посередником у внутрішньому конфлікті. Росія є активним учасником підготовки, озброєння та очолення збройних формувань в районах, які не перебувають під контролем уряду Україна, доповнюючи ці проксі сили військовим персоналом і технікою. Вона спровокувала і продовжує розпалювати конфлікт, який призвів до приблизно 13 тисяч смертей, жахливих порушень прав людини і погіршення гуманітарної ситуації для цивільного населення ", - йдеться в заяві.

У Вашингтоні, Лондоні та Талліні підкреслили, що продовжать підтримку Мінських домовленостей і тверду прихильність забезпеченню мирного вирішення конфлікту з повною повагою суверенітету і територіальної цілісності України. Вони привітали кроки, зроблені українським урядом для прогресу у врегулюванні конфлікту на Донбасі, і закликали Росію діяти аналогічним чином.

"Ми будемо продовжувати взаємодіяти з усіма ініціативами ООН, які підтримують конструктивні цілі. Це захід, покликаний чисто спотворити реалії конфлікту на сході України, служив тільки російським інтересам", - підсумували США, Велика Британія і Естонія в своїй спільній заяві.

Тим часом в Москві стверджують, що Росія все ж провела в ООН зустріч "по імплементації мінських угод" в форматі Аррії. Але вона була неформальною і західні країни відмовилися від участі в ній, а ООН не транслювала подію на своїх офіційних ресурсах. Як відомо, на цю зустріч Кремль запросив представників так званих "ЛНР" і "ДНР" Владислава Дейнего і Наталю Никонорову, щоб на високому рівні легітимізувати бойовиків. Україна, США, Велика Британія, Франція, Німеччина, Естонія та Бельгія бойкотували це засідання. Вони чітко дали зрозуміти Путіну, що не дозволять РФ маніпулювати міжнародними майданчиками і форматами для поширення своєї пропаганди.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Німеччина і Франція жорстко відреагували на рішення Путіна проти України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?