США і Велика Британія терміново направили в Крим і Росію військові літаки - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

США і Велика Британія терміново направили в Крим і Росію військові літаки - що сталося

США і Велика Британія терміново направили в Крим і Росію військові літаки - що сталося
Джерело:  online.ua

Велика Британія направила військовий розвідувальний літак Boeing RC-135W Rivet Joint до кордонів Росії. 3 лютого він здійснив політ у районі Калінінградської області. У той же час американський військовий літак вилетів до кордонів Криму - він провів розвідполіт над Чорним морем уздовж узбережжя Севастополя, Ялти, Феодосії та Керчі. Фото польотів американського і британського військових літаків опублікував моніторинговий ресурс PlaneRadar, передає ONLINE.UA.

За даними моніторингового ресурсу, британський літак з номером ZZ666 піднявся з авіабази Мілденхолл, а потім попрямував до Калінінградської області. Політ проходив на висоті близько 8 км на швидкості 635 км/год.

Американський Boeing RC-135W RivetJoint з бортовим номером 62-4132 відправився на розвідку в Крим з авіабази Суда-Бей, розташованої на острові Крит. Він провів політ над Кримом на висоті 10 км.

Військові експерти допускають, що Велика Британія і США проводять термінову розвідку біля кордонів Росії і в Криму в зв'язку з наймасштабнішими навчаннями в Західній Європі за участю військ НАТО, в яких візьмуть участь до 40 тисяч військових. Польоти розвідувальної авіації, на їх думку, потрібні для того, щоб промоніторити реакцію Росії, яка може готувати провокації.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що кілька днів тому американський стратегічний безпілотник RQ-4 Global Hawk провів термінову розвідку біля берегів окупованого Криму і кордону окупованого Донбасу. Його політ тривав кілька годин вздовж Чорноморського узбережжя і лінії розмежування на Донбасі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?