США: Кремль помилився - "ЛДНР" треба розпустити
Категорія
Політика
Дата публікації

США: Кремль помилився - "ЛДНР" треба розпустити

США: Кремль помилився - "ЛДНР" треба розпустити
Джерело:  online.ua

Держдеп США засудив фіктивні "вибори" на контрольованій Росією території Донбасу, назвавши їх "фарсом" та порушенням територіальної цілісності та суверенітету України. Окрім того, офіційний Вашингтон вимагає розпустити "ЛДНР", передає ONLINE.UA з посиланням на заяву відомства.

"Сполучені Штати" приєднуються до європейських союзників і засуджують фіктивні "вибори" 11 листопада на контрольованій Росією території східної України... "ЛНР" і "ДНР" немає місця в Мінських домовленостях, або в конституційному управлінні України і "їх потрібно розпустити, як і незаконні збройні формування", - сказано в повідомленні.

В Держдепі підкреслили,  що відповідь міжнародної спільноти стала однозначною і, якщо Росія очікувала цими виборами надати міжнародної ваги "ДНР" та "ЛНР", то ці розрахунки не справдились.

"Якщо Росія розраховувала, що незаконні "вибори" 11 листопада нададуть міжнародної ваги її ставленикам, міжнародна реакція засвідчила, що вона помилялась. ОБСЄ відмовився проводити спостереження вчорашнього фарсу. Дії Росії засудили в столицях по обидва боки Атлантики, а також у Раді безпеки ООН та в ОБСЄ", - заявили в Держдепі.

Зазначається, що Сполучені Штати та Європейський Союз висловились спільно проти порушення суверенітету та територіальної цілісності України.

Як повідомляв ONLINE.UА,  в "ДНР" і "ЛНР" підвели результати псевдовиборів і назвали, хто став новими ватажками самопроголошених республік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?