США ліквідували одного з головних лідерів терористів
Категорія
Світ
Дата публікації

США ліквідували одного з головних лідерів терористів

США ліквідували одного з головних лідерів терористів
Джерело:  Укрінформ

У Сомалі авіаударом з безпілотника США був знищений один з ключових лідерів  терористичного угрупування Аль-Шабаб  Хассан Алі Дурі.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Авіаудар був нанесений у четвер, 31 березня поруч з китайським кордоном. Разом з Хассаном Алі Дурі були ліквідовані ще два терориста. Алі Дурі сприяв здійсненню не менше двох терактів в Сомалі, в яких серед загиблих були і громадяни США.
Пентагон поки не підтверджує знищення Хассан Алі Дурі. Однак в оборонному відомстві США повідомили про нанесення самого авіаудару по терористові.
Як відомо, терористи з Аль-Каїди й ІДІЛ борються за вплив на бойовиків сомалійського терористичного угруповання Аль-Шабаб. ІДІЛ неодноразово посилала бойовикам Сомалі відео, в якому запрошували молодих членів угруповання приєднатися до них. Експерти вважають, що для Ісламської держави таке вербування дасть перевагу перед Аль-Каїдою. У березні цього року ІДІЛ вже змогла переманити до своїх лав Боко Харам.
Нагадаємо, 26 лютого  терористи Аль-Шабаб здійснили напад на готель Somali Youth League в столиці Сомалі Могадішо. Жертвами теракту стали не менше дев'яти мирних жителів, більше 30 осіб отримали поранення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?