США мають три моделі закінчення війни в Україні шляхом переговорів — WP
Категорія
Політика
Дата публікації

США мають три моделі закінчення війни в Україні шляхом переговорів — WP

США мають три моделі закінчення війни в Україні шляхом переговорів — WP
Джерело:  online.ua

США мають три різних моделі завершення війни в Україні. Дві з них передбачають часткову втрату територій, що було відкинуто президентом України Володимиром Зеленським.

Джерело: Washington Post

США мають три моделі закінчення війни РФ проти України

Видання зазначає, що є три різні моделі того, як могло б виглядати завершення війни шляхом переговорів, кожна з яких має прихильників в адміністрації.

Одна частина мирного плану, який Зеленський запропонував минулого місяця, передбачає відхід Росії з усієї території України, яку вона зараз окупувала, включаючи Крим і райони східного Донбасу, які вона окупувала в 2014 році. Інша – відхід до лінії 2014 року. Третій рівень виведення включатиме Донбас, але не Крим, - пише видання.

За інформацією видання, Зеленський чітко дав зрозуміти, що не підтримуватиме останні два варіанти.

Він зазначив, що мир може настати лише тоді, коли російські загарбники відступлять з усіх окупованих територій.

Під час зустрічі віч-на-віч у Байден запитав у Зеленського «поточні думки щодо того, як це має виглядати», за словами високопоставленого чиновника.

Чиновник визнав, що «наразі це щось на кшталт академічної дискусії», оскільки немає свідчень про те, що Росія зацікавлена в переговорах.

Зі свого боку, адміністрація дуже хотіла обговорити думку [Зеленського] про дипломатію. Де він знаходиться і що йому потрібно, щоб переконатися, що Київ займає найсильнішу можливу позицію, щоб ми могли прискорити початок переговорів, – сказав анонімний високопоставлений чиновник адміністрації.

Посадовець повторив давню позицію адміністрації про те, що «не нам описувати, як має виглядати дипломатія, коли вона має починатися чи якими мають бути її червоні лінії», це рішення, які має приймати Україна.

Це була можливість для Байдена і Зеленського серйозно поговорити про те, куди ми йдемо... не вказувати [Зеленському], що робити... щоб переконатися, що ми узгоджуємося в загальних цілях і розуміємо один одного. Байден як і раніше стурбований тим, щоб не просуватися занадто далеко, занадто швидко, побоюючись ескалації, - сказав Іво Даалдер, колишній посол США в НАТО, а нині президент Чиказької ради з глобальних справ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?