США на офіційному рівні визнали причетність Росії до найпотужніших кібератак на уряд
Категорія
Світ
Дата публікації

США на офіційному рівні визнали причетність Росії до найпотужніших кібератак на уряд

США на офіційному рівні визнали причетність Росії до найпотужніших кібератак на уряд
Джерело:  online.ua

Американські спецслужби визнали причетність Росії до наймасивнішої хвилі кібератак проти урядових структур. Зокрема, Федеральна служба безпеки заявила про наявність даних, що вказують на російських хакерів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на спільні висновки спецслужб країни.

До спільної заяви причетні експерти ФБР, Агентства із забезпечення кібербезпеки та захисту інфраструктури, Управління директора Національної розвідки, Агентства національної безпеки. Станом на 6 січня це — перша офіційна реакція на низку інцидентів з боку спецслужб.

"Розслідування вказує на те, що джерело цілеспрямованої стійкою загрози, ймовірно російського походження, несе відповідальність за більшість або всі недавно виявлені тривалі кібератаки на урядові, та недержавні мережі", - говориться у спільному твердженні.

Згідно з висновками фахівців, хакерська агресія торкнулася майже десять урядових відомств країни, а також 18 тисяч користувачів програми Orieon компанії SolarWinds, які наявні у державному та приватному напрямках. передбачається, що загальна ціль таких нападів - "розвідка боєм", фактичне збирання стратегічної інформації.

Раніше наголошувалося, що окрім уряду під ударом російських агентів опинилися великі корпорації. Попередньо в уряді додавали, що наслідки атак набагато гірші, аніж вважали спочатку.

Як повідомляв ONLINE.UA, американська влада за каденції Джо Байдена планує налагодити ефективні переговори з Москвою з приводу Договору про скорочення та обмеження стратегічних наступальних озброєнь. Водночас адміністрація США хоче покарати РФ за найбільш потужну кібератаку на уряд країни.

За словами Джейка Саллівана — майбутнього радника з питань безпеки, йдеться про випад, який завершився зломом кібермереж. Під атаку потрапили близько 250 таких мереж.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?