США наблизили РФ до дефолту
Категорія
Політика
Дата публікації

США наблизили РФ до дефолту

США наблизили РФ до дефолту
Джерело:  online.ua

США заборонили РФ використовувати понад 600 млн доларів власних резервів, що зберігаються в американських банках, для виплати суверенного боргу, наблизивши дефолт країни-агресора.

Джерело:  Reuters

США наближають дефолт РФ 

У американських банках після початку вторгнення РФ в Україну заморозили валютні резерви Центробанку РФ.

Але Мінфін США не забороняв використовувати ці активи для виплат за суверенним боргом РФ.

За словами представника Мінфіну США, в понеділок, коли підійшли терміни виплати основного боргу, включаючи основний платіж у розмірі 552,4 млн доларів за облігації з наступаючим терміном погашення, уряд США вирішив перекрити доступ Москви до заморожених коштів.

У понеділок також повинна була бути виплачена купонна виплата в розмірі 84 мільйонів доларів за суверенними доларовими облігаціями 2042 року.

Представник Мінфіну США зазначив, що таким чином злочинний режим Володимира Путіна поставлено перед важким вибором, чи використовувати долари, до яких є доступ, для виплати свого боргу або для інших цілей, включаючи підтримку своїх військових дій.

Росія повинна вибирати між виснаженням залишившихся цінних доларових резервів, надходженням нових доходів або дефолтом, - підкреслив посадовець.

Фото - wikipedia.org

Мінфін також наказав зупинити платежі через бан-ккореспондент JPMorgan Chase, який займався обробкою платежів РФ.

Банк-кореспондент обробляє купонні платежі з Росії, направляючи їх платіжному агенту для розподілу серед іноземних власників облігацій. За словами джерела, у країни є 30-денний пільговий період для платежу.

Посилення тиску пов'язане із підготовкою до введення нових санкції проти Кремля збоку США та ЄС, зокрема, через військові злочини на Київщині та інших регіонах України.

РФ має в обігу 15 міжнародних облігацій номінальною вартістю близько 40 млрд доларів поки що уникає дефолту за своїми міжнародними фінансовими забов'язаннями.

В останній раз Росії було дозволено зробити купонний платіж у розмірі 447 мільйонів доларів за суверенними доларовими облігаціями 2030 року з терміном погашення минулого четверга, принаймні, п'ятий такий платіж з початку війни.

Якщо Росія не зробить будь-якої зі своїх майбутніх платежів по облігаціях в заздалегідь встановлені терміни або заплатить в рублях це означатиме дефолт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?