США нададуть Україні 40 млрд доларів фінансової допомоги
Категорія
Політика
Дата публікації

США нададуть Україні 40 млрд доларів фінансової допомоги

США нададуть Україні 40 млрд доларів фінансової допомоги
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський публічно подякував владі США за ухвалення програми лендлізу для України та окремого пакету фінансової допомоги на 40 мільярдів доларів.

Джерело: Фейсбук-сторінка  ОПУ

Штати дадуть Україні 40 млрд дол фінансової допомоги

Люди, які добре пам’ятають історію, знають, що ленд-ліз був однією з ключових передумов перемоги Союзників у Другій світовій війні. Допомога по лендлізу від Сполучених Штатів для Великої Британії та Радянського Союзу кардинально змінила розстановку сил в Європі. Європейці тоді отримали велику номенклатуру продукції: від літаків до вантажівок, від авіаційного палива до засобів зв’язку, - нагадав глава держави.

За словами Володимира Зеленського, це не випадковість, що новий закон про ленд-ліз для захисту демократії в Україні був підписаний саме 9 травня.

Я вдячний особисто президенту Байдену за цю підтримку, за таке рішення і за такий символізм. Бо ми зараз захищаємо свободу й право на життя для всіх вільних народів у війні проти тиранії, яка несе Європі не меншу загрозу, ніж була 80 років тому, - підкреслив український лідер.

Володимир Зеленський звернув увагу на те, що лендліз – це схема передачі нам всього, що необхідно для оборони, хоча формально, це нібито позика. Однак, по суті, воно настільки вигідне, що називати "позикою" його некоректно.

По-перше, ми отримуємо доступ до сучасної зброї – боєприпаси, обладнання – і нам не треба шукати варіанти, як за це все заплатити. По-друге, з "ленд-лізом" президенту США не потрібно буде узгоджувати з Конгресом, яку допомогу він надає. Це прискорить постачання, - зазначив Зеленський.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?