США нададуть Україні ще більше ППО у відповідь на ракетну атаку РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

США нададуть Україні ще більше ППО у відповідь на ракетну атаку РФ

США нададуть Україні ще більше ППО у відповідь на ракетну атаку РФ
Джерело:  online.ua

США засудили російську ракетну атаку по Україні і заявили, що Сполучені Штати посилять протиповітряну оборону України.

Джерело: Білий дім

США посилять ППО України

Сполучені Штати рішуче засуджують останні ракетні атаки Росії проти України, які, здається, вразили житлові будинки в Києві та інші об’єкти по всій країні. Ми бачимо, що, коли світові лідери зустрічаються на G-20 на Балі, щоб обговорити питання, які мають важливе значення для життя та засобів існування людей у всьому світі, Росія знову загрожує цим життям і руйнує критичну інфраструктуру України, - сказав радник президента США з питань національної безпеки Джейкоб Салліван.

За його словами, ці російські удари лише посилять стурбованість G-20 щодо дестабілізуючого впливу війни.

Наші думки з хоробрим українським народом, який продовжує демонструвати стійкість і мужність у захисті свого суверенітету та демократії.

Сполучені Штати та їхні союзники та партнери продовжуватимуть забезпечувати Україну всім необхідним для самооборони, включаючи системи ППО.

Ми будемо з Україною стільки, скільки потрібно.

Ракетний удар по Україні

Удень 15 листопада війська РФ випустили по Україні близько 100 ракет – це наймасованіший удар за повномасштабне вторгнення. У результаті пошкоджено близько 30 об'єктів - це і приватні об'єкти, і об'єкти критичної інфраструктури.

Наразі відомо про одного загиблого - внаслідок удару по Києву, та 6 поранених в різних областях.

Міністр енергетики Україні Галущенко заявив, що наслідки обстрілу можуть бути відчутними для сусідніх держав. У Молдові вже почалися масові відключення електрики.

   Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?