США накинулися на ЄС з новими погрозами
Категорія
Світ
Дата публікації

США накинулися на ЄС з новими погрозами

США накинулися на ЄС з новими погрозами
Джерело:  online.ua

Торгове представництво США (USTR) заявило, що вже готує перелік товарів з Європи, які можуть обкласти митами, у якості контрзаходів у відповідь на збитки, спричиненими європейськими субсидіями для авіаційної галузі, передає ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт представництва.

У даній заяві зазначається, що Світова організація торгівлі (СОТ) неодноразово повідомляла ЄС про те, що на США чинить негативний вплив субсидування Європою французької Airbus.

"Сьогодні Торгове представництво США розпочинає процес, відповідно до Закону про торгівлю, який полягає у визначенні товарів з ЄС, до яких можуть застосовуватися додаткові мита, доки Євросоюз не скасує субсидії" - йдеться у повідомленні.

За словами представників USTR, збитки для США від європейських субсидій складають 11 млрд доларів щорічно. Ця сума фігурує в матеріалах скарги до СОТ, результат якої очікується влітку. Вказано, що Штати готові ввести мита проти європейських товарів одразу після того як СОТ визначить суму контрзаходів США.

Нагадаємо, у червні минулого року США запровадили нові підвищені мита на сталь і алюміній для ЄС.

Нагадаємо, раніше американський лідер Дональд Трамп попередив Євросоюзу, що його адміністрація може завдати "досить серйозного" економічного болю ЄС, якщо він належним чином не взаємодіятиме з Білим домом у торгових переговорах.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше очільник МЗС ФРН Хайко Маас заявив, що членам Євросоюзу та всім партнерам Вашингтона  в Європі буде "надто складно" виконати вимогу президента США Дональда Трампа.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?