США накрив потужний ураган “Іда”, є людські жертви
Категорія
Світ
Дата публікації

США накрив потужний ураган “Іда”, є людські жертви

США накрив потужний ураган “Іда”, є людські жертви
Джерело:  online.ua

Південь США, зокрема штат Луїзіана, у неділю накрив ураган "Іда", один з найпотужніших за всю історію країни. Без електроенергії залишився весь Новий Орлеан, ураган зносив дахи з будівель та змінив течію річки Міссісіпі.

Джерело: AP.

"Іда" — шторм 4 категорії, який проходить за 16 років після урагану "Катріна”, що спустошив Луїзіану та Міссісіпі. Більше того, місце сходження шторму "Іда" на сушу знаходиться за 72 кілометри на захід від місця сходження "Катріни".

Зі швидкістю вітрів "Іди" до 230 кілометрів на годину цей буревій четвертої категорії став п’ятим за силою ураганом, який коли-небудь спостерігався в США.

За повідомленнями ЗМІ, наразі в Луїзіані вирує сильний вітер — аж до 165 км/год. Фахівці центру стеження за ураганами побоюються також, що в результаті рясних дощів може піднятися рівень води в місцевих річках і Мексиканській затоці.

Незручності через відсутність світла відчувають також жителі штатів Луїзіана і Міссісіпі.

Повідомляється, що ураган "Іда", що лютує в американському штаті Луїзіана, став причиною загибелі місцевого жителя у місті Прерівілль, на якого через сильний вітер впало дерево. Про це повідомили в поліції штату.

У той же час, відповідно до інформації Національного центру спостереження за ураганами, стихія, яка спочатку мала четверту категорію, знизилася до другої. Експерти, які працюють у центрі, високо оцінюють ймовірність подальшого зниження категорії урагану.

Президент США Джо Байден у зв'язку з ураганом уже пообіцяв, що постраждалі отримають допомогу від держави. Йдеться про гранти на тимчасове житло і відновлення пошкоджених житлових будинків.

 29 серпня американський лідер висловив побоювання, що наслідки урагану "Іда" будуть руйнівними і що від стихійного лиха можуть постраждати не тільки прибережні райони.

За його словами, уряд готується до "найгіршого сценарію" і спрямує всі сили на рятувальні та відновлювальні роботи.

Міссісіпі потекла у зворотньому напрямку

Ураган Іда розвернув течію річки Міссісіпі, повідомляє Bloomberg.

Так, за даними органів боротьби з повенями, річка Міссісіпі почала текти у зворотному напрямку на південному сході Луїзіани. Це викликано тим, що ураган викидає на берег величезні обсяги морської води.

Через стихію зірвало з причалу принаймні один паром, повідомила Келлі Чандлер, регіональна директорка Східного управління захисту від повеней в Південно-Східній Луїзіані. Однак вона сподівається, що система дамб буде працювати нормально і витримає удар стихії.

Читайте також:

  • NASA показало одночасно чотири урагани на планеті - яскраве фото.

  • Ураган Доріан б'є блискавками: метеорологи показали шокуюче відео з космосу.

  • Міста пішли під воду, гинуть люди: моторошні фото і відео наслідків потужного урагану Флоренс в США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?