США нарешті вигадали, як послабити позиції Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

США нарешті вигадали, як послабити позиції Росії

США нарешті вигадали, як послабити позиції Росії
Джерело:  online.ua

Офіційний Вашингтон хоче стримувати активність РФ і Туреччини в Середземному морі за допомогою зміцнення зв'язків з Ізраїлем, Грецією та Кіпром. За словами експертів, мета – зробити Штати ключовим гравцем на газовому ринку середземноморського регіону через зміцнення із вказаними країнами у сферах безпеки та енергетики.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "The Hill".

Варто звернути увагу на те, що комплекс заходів для стримування Росії включений до схваленого минулого тижня акту про фінансування низки держустанов до 30 вересня 2020 року. Обсяг фінансування – 1,4 трильйона доларів, повідомляє американське видання. Експерти пояснюють, що ці заходи будуть спрямовані на ослаблення позицій РФ в середземноморському регіоні. Так, мова йде про зміцнення військових зв'язків США з Грецією, про зняття збройового ембарго з Кіпру, про підтримку регіональних союзників США на противагу амбіціям Туреччини.

"Це законодавство – за допомогою скасування ембарго США на постачання зброї на Кіпр і розширення необхідної військової допомоги для Греції – вказує на всеосяжний підхід до питання стабільності ключових регіональних партнерів", - пояснив сенатор-республіканець Мара Рубіо.

Що цікаво, інший політик, Боб Менендес, назвав законодавство "світанком нового дня для політики США в Східному Середземномор'ї".

"Такі заходи Вашингтон вжив після того, як Туреччина і Лівія підписали меморандум про взаєморозуміння щодо розмежування морських зон. Меморандум викликав різку реакцію Греції та Кіпру. Угода ставить під загрозу претензії Греції і Кіпру на виявлені в їх виняткових економічних зонах газові родовища", - пише видання.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, глави держав і урядів країн Європейського Союзу завдали нового безжалісного удару по путінському режиму — вони продовжили дію потужних економічних санкцій проти Російської Федерації ще на 6 місяців. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?