США назвали дві головні проблеми України
Категорія
Політика
Дата публікації

США назвали дві головні проблеми України

США назвали дві головні проблеми України
Джерело:  online.ua

Тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін звернула увагу офіційного Києва на те, що найбільше розвитку нашої країни заважають російська агресія на Донбасі та корупція. Дипломатка наголосила, що для команди очільника Білого дому Джо Байдена Україна залишатиметьс одним з найближчих партнерів і друзів. Саме тому Київ може розраховувати на підтримку у таких пріоритетних питаннях, як врегулювання конфлікту на сході України та боротьба з корупцією, яка є значною перешкодою для всебічного економічного зростання і євроатлантичної інтеграції України. Про це вона заяивла під час презентації Київським безпековим форумом  документа  "12 пунктів стратегічного партнерства між США та Україною", передає ONLINE.UA.

За словами дипломатки, глава держави Володимир Зеленський, намагаючись знайти вирішення цих двох пріоритетних питань, зіткнувся з викликами.

"Я думаю, ми усі можемо визнати це: у процесі мирного врегулювання, спроби України пожвавити переговори були в основному заблоковані російською непоступливістю, а щодо боротьби з корупцією - ми стали свідками наполегливої протидії з боку впливових монопольних кіл, які прагнуть підірвати незалежність та ефективність антикорупційної інфраструктури України, намагаючись уникнути відповідальності за свою корупційну поведінку. Ці монопольні кола також проводять широку кампанію дезінформації в Україні, спрямовану на дискредитацію порядку реформ в Україні та її курсу на Захід", - наголосила Крістіна Квін.

За словами представниці США в Україні, наразі додає надії прогрес із деякими ключовими реформами. В першу чергу, йдеться про запуск ринку землі, ухвалення проєкту про реформу СБУ у першому читанні.

"Нещодавно президент зобов'язався проводити комплексну судову реформу, що є дуже необхідним кроком для зменшення корупції в Україні", - заявила політикиня.

Крістіна Квін звернула увагу на те, що офіційний Вашингтон продовжить допомагати Україні зміцнювати незалежні інституції, "починаючи від НБУ й антикорупційних органів і закінчуючи судовою системою", тому що їхня роль є ключовою у боротьбі із впливом зацікавлених осіб.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Конгрес США та Рада закликали Байдена допомогти Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?