США назвали умови передачі Україні літаків та танків
Категорія
Україна
Дата публікації

США назвали умови передачі Україні літаків та танків

США назвали умови передачі Україні літаків та танків
Джерело:  online.ua

За словами командувача ВПС США в Європі та Африці генерала Джеймса Хекера, у разі схвалення відповідного рішення, Україна може вже за 2-3 роки отримати винищувачі F-16. 

Джерело:   Politico

США можуть надати Україні винищувачі та танки

Хекер зазначив, що навіть якщо рішення про передачу літаків Україні було б схвалено просто зараз, отримати їх можна було лише через 2-3 роки.

На думку американського генерала, завдяки військовій допомозі Заходу Україна має все, що необхідно для масштабного спротиву агресії кремлівської окупаційної армії.

Військовий зазначив, що наразі країни Заходу міркують у довгостроковій перспективі та будують плани подальшого надання військової допомоги Україні.

Хекер вважає, що війна в Україні триватиме роками та не завершиться протягом найближчих місяців.

Військовий також зауважив, що США передають Україні оперативні розвідданні про військові об'єкти кремлівської армії на окупованих територіях.  Водночас він запевняв, що США не займаються вибором таких цілей.

За яких умов США нададуть сучасні танки Україні

Американський журналіст Джек Детч із посиланням на власні джерела у силових відомствах США повідомив, що Україна може отримати сучасні танки за умови швидкого оволодіння ними.

Представник Міністерства оборони США заявив, що "танки знаходяться на столі" для ЗСУ, але Україна має продемонструвати здатність використовувати їх перед тим, як буде прийнято рішення відправити партію.

Він зазначив, що західні країни вже надали Україні танки радянських часів.

Між тим керівник зовнішньополітичного відомства ЄС Жозеп Боррель зазначив, що вже у жовтні цього року європейські країни створять спеціальну місію з військової допомоги Україні.

За словами дипломата, рішення щодо місії може бути ухвалене на зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у жовтні.

Ми продовжили обговорення нашої пропозиції щодо створення в Євросоюзі місії з військової допомоги. Я сподіваюся, що на наступній зустрічі у жовтні ми зможемо ухвалити рішення, що дуже швидко для європейських стандартів, - зазначив Боррель.

За його словами, рішення має бути узгоджене з українською стороною.

Зустріч глав МЗС країн Євросоюзу відбулася в Нью-Йорку незадовго до відкриття тижня високого рівня 77-ї сесії Генасамблеї ООН, участь у якій візьмуть делегації більш ніж зі 180 країн.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?