США назвали відповідального за псевдореферендуми на окупованих територіях України
Категорія
Світ
Дата публікації

США назвали відповідального за псевдореферендуми на окупованих територіях України

США назвали відповідального за псевдореферендуми на окупованих територіях України
Джерело:  online.ua

Перший заступник речника Державного департаменту США Ведант Патель офіційно підтвердив, що організацією так званих референдумів про приєднання окупованих територій України до Росії займається перший заступник глави адміністрації глави Кремля Сергій Кирієнко.

Джерело:  CNN

Кирієнко відповідальний за "референдуми" в Україні

За словами представника Держдепу, Кирієнко відповідальний за контроль над контрольованими Росією територіями перед спробою їхнього приєднання до Росії, що в разі здійснення буде незаконним.

Американський чиновник також звернув увагу на те, що поплічник Путіна потрапив під санкції США в березні 2021 року і знову в лютому 2022 року, за два дні до початку повномасштабної російської війни в Україні, через рішення російського диктатора визнати так звані "Донецьку та Луганську народні республіки" "незалежними".

Згідно з даними офіційного Вашингтона, країна-агресорка вже "в найближчі тижні" може провести псевдореферендуми в Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській та Харківській областях.

Ми очікуємо, що Росія маніпулюватиме результатами цих "референдумів", щоб неправдиво стверджувати, що український народ хоче приєднатися до Росії. Під час псевдореферендумів Росія, безсумнівно, використовуватиме пропагандистські та дезінформаційні кампанії, фальсифікуватиме явку виборців і перебільшуватиме відсоток тих, хто нібито проголосував за приєднання до Росії, – заявив Ведант Патель.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?