США не бачать дипломатичного шляху закінчення війни між РФ та Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

США не бачать дипломатичного шляху закінчення війни між РФ та Україною

США не бачать дипломатичного шляху закінчення війни між РФ та Україною
Джерело:  online.ua

Оскільки російська війна в Україні триває вже третій тиждень, американські та європейські чиновники не впевнені, що дипломатичні канали можуть дати вихід із конфлікту на цьому етапі.

Джерело: CNN

США не бачать результатів дипломатичних перемовин

Сполучені Штатизаявили, що підтримають розмову між Зеленським і Путіним, але залишаються скептично налаштованими, що це може призвести до прогресу в дипломатичному розв’язанні війни прямо зараз.

Ми підтримаємо наших українських партнерів у дипломатичних заходах, дипломатичних ініціативах, у яких вони хочуть брати участь. Це не означає, що ми маємо на цей момент обов’язково великі надії, – сказав речник Держдепартаменту Нед Прайс, коли його запитали про потенційну зустріч між президентами.

Переговори між українськими та російськими дипломатами цього тижня не дали помітного прогресу. Начебто безпечні шляхи евакуації з країни неодноразово оскаржувалися.

Кількість загиблих серед цивільного населення продовжує зростати.

Переговори української та російської делегацій 3 березня (фото - Фото: twitter.com/Podolyak_M)

Хоча президент Росії Володимир Путін заявив у п’ятницю про «певний позитивний прогрес» у переговорах з Україною, американські та європейські чиновники та дипломати висловили глибокий скептицизм щодо стану переговорів.

Ніхто не вважав, що дії Путіна на сьогоднішній день свідчать про те, що російський лідер готовий знайти дипломатичний вихід для припинення війни.

Сполучені Штати та їхні союзники запровадили жорсткі санкції проти Росії у відповідь на її вторгнення в Україну, а президент США Джо Байден підтримує контакти з європейськими лідерами, а також з президентом України Володимиром Зеленським.

Але американські чиновники приватно визнали, що вони не вірять, що будь-які з цих санкцій змінять мислення Путіна, і багато хто не вірить, що втрати Росії в Україні також це змінять.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?