США не нададуть Україні ракети ATACMS найближчим часом — Марк Міллі
Категорія
Політика
Дата публікації

США не нададуть Україні ракети ATACMS найближчим часом — Марк Міллі

США не нададуть Україні ракети ATACMS найближчим часом — Марк Міллі
Джерело:  online.ua

Генерал Марк Міллі заявив, що США найближчим часом не збираються надавати Україні ракети ATACMS. Таке рішення пов’язане з невеликою кількістю таких ракет у США. Він також запропонував Україні БПЛА як альтернативу ATACMS.

Джерело: Defense One

Україна не отримає ATACMS найближчим часом

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів генерал Марк Міллі у відповідь на питання про надання Україні ракет ATACMS заявив, що в США прийняте “політичне рішення” поки не надавати Україні ракети ATACMS.

Генерал також підкреслив, що в запасах США таких ракет є небагато, тому для них є важливим переконатися у підтримці власних запасів армії США.

Ну, поки що є політичне рішення не робити цього. І я б не передбачав нічого на майбутнє, але з військової точки зору, у нас відносно небагато ATACMS, ми також повинні переконатися, що підтримуємо власні запаси боєприпасів, – сказав Міллі.

Він також додав, що дальність ракет ATACMS може бути перебільшена.

ATACMS за його словами робить лише один постріл, в той час, коли снаряди GMLRS, які використовуються в РСЗВ HIMARS – цілих шість.

Він також наголосив, що гарною альтернативою ракетам ATACMS можуть стати британські БПЛА з великим радіусом ураження.

Радіус дії ATACMS більший, але є інші системи, які можуть забезпечити такий діапазон. Є БПЛА, наприклад, які можуть це зробити, і британці мають кілька систем, – сказав Міллі.

Яка зброя потрібна Україні для перемоги

Військовий експерт Олександр Коваленко в етері online.ua розповів на яку зброю від західних партнерів очікує Україна та яка техніка потрібна на передовій найбільше.

Експерт підкреслив, що зараз необхідно закривати потреби по артилерії та боєприпасам, не лише ствольної й реактивної артилерії, а й мінометних боєприпасів, мінометів, починаючи від 120-мм і до 60-мм.

Також, на думку експерта, важлива середня легкоброньована техніка для підвищення можливостей штурмових підрозділів ЗСУ.

За словами Коваленка, в першу чергу Україна отримає авіацію радянського зразку, зокрема МіГ-29, в подальшому – Су-25.

Також експерт додав, що в перспективі, а саме в другій половині 2023 року ми вже зможемо отримати й авіацію західного зразку.

Проте найприорітетнішим, за заявою Коваленка, залишається артилерія, бойові броньовані машини та танки.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?