США несподівано відклали санкції проти російського олігарха: названа причина
Категорія
Політика
Дата публікації

США несподівано відклали санкції проти російського олігарха: названа причина

США несподівано відклали санкції проти російського олігарха: названа причина
Джерело:  Reuters

У Вашингтоні вирішили не вводити поки санкції проти російського олігарха Олега Дерепаскі, так як він виконує умови США щодо скорочення своєї частки в компаніях En +, "Русал" і Група ГАЗ, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

Санкції проти Дерипаски відклали до 7 січня 2019 року. Тим самим американська влада продовжила термін для завершення угод, які беруть участь в капіталі російських компаній, що належать Дерипасці.

Нагадаємо, Мінфін США ввів санкції проти російських олігархів навесні 2018 року. Обмеження були введені в рамках покарання Росії і друзів Путіна за агресивні дії Москви в Україні та за незаконну анексію Криму.

Дерипаска спробував оскаржити санкції США, через які за кілька днів втратив мільярдів доларів, але в Вашингтоні поставили йому умову - знизити контроль над своїми компаніями.

"Русал" і її партнер En + в останні місяці взяли директора і керівництво, не пов'язане з Дерипаскою, в рамках переговорів з Вашингтоном з ослаблення санкцій США", - повідомили в Мінфіні США про те, що російський олігарх пішов на ультиматум Вашингтона.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що корпорація UC Rusal російського олігарха Олега Дерипаски законсервує Надвоіцкій алюмінієвий завод в Карелії через збитки, спричинені санкціями США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?