США обіцяють суттєве посилення ППО України уже незабаром
Категорія
Політика
Дата публікації

США обіцяють суттєве посилення ППО України уже незабаром

США обіцяють суттєве посилення ППО України уже незабаром
Джерело:  online.ua

Команда американського лідера Джо Байдена уже скоро офіційно оголосить про виділення Україні чергового пакету військової допомоги. З такою заявою під час брифінгу виступив радник глави Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван. 

Джерело:  "Європейська правда"

США анонсували новий пакет допомоги для України з посиленням ППО

Сьогодні США оголосять про новий пакет військової допомоги Україні, до якого входитимуть важливі засоби протиповітряної оборони, як-то ракети для комплексів ППО Hawk, а також чотири системи Avenger, оснащених ракетами Stinger, – повідомив радник Байдена.

За його словами, новий пакет допомоги офіційного Вашингтону доповнить інші засоби протиповітряної оборони, які Україні вже передали партнери Штатів.

Фото - скриншот

Минулого тижня, коли я був у Києві, я мав змогу обговорити безпосередньо з президентом Володимиром Зеленським і його командою на місці, чого саме потребує Україна для якомога сильнішої позиції на полі бою. Посилення ППО відіграє суттєву роль для України на тлі використання Росією крилатих ракет та іранських дронів для атак на критичну цивільну інфраструктуру, – наголосив Джейк Салліван.

Що важливо розуміти, востаннє американська влада оголошувала про пакет військової допомоги Україні наприкінці жовтня.

Він складався з боєприписів для систем HIMARS, високоточних артилерійських снарядів, дистанційних систем мінування, броньованих машин HMMWV та патронів для стрілецької зброї на загальну суму 275 мільйонів доларів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?