США офіційно визнали дії РФ в Україні воєнним злочином
Категорія
Світ
Дата публікації

США офіційно визнали дії РФ в Україні воєнним злочином

США офіційно визнали дії РФ в Україні воєнним злочином
Джерело:  online.ua

Уряд Сполучених Штатів Америки на підставі аналізу зібраних фактів визнав дії РФ в Україні воєнним злочином. 

Джерело: заява держсекретаря США

США підтвердили воєнні злочини РФ

Державний секретар США Ентоні Блінкен підтвердив, що США визнали дії РФ воєнними злочинами.

Ми бачили численні достовірні повідомлення про невибіркові напади та напади, спрямовані на цивільне населення, а також про інші звірства. Російські війська знищили багатоквартирні будинки, школи, лікарні, критично важливу інфраструктуру, цивільний транспорт, торгові центри та машини швидкої допомоги, в результаті чого тисячі невинних мирних жителів були вбитими або пораненими, - зазначено в заяві.

Ентоні Блінкен (фото — flickr.com)

Там додали, що сили Путіна використовували таку саму тактику в Грозному, Чечні, і Алеппо, Сирії, де вони посилили бомбардування міст, щоб зламати волю людей.

Їхня спроба зробити це в Україні знову шокувала світ і, як тверезо засвідчив президент Зеленський, «омила народ України в крові та сльозах», - повідомив Блінкен.

Наразі Блінкен підтвердив, що РФ вчинила в Україні воєнні злочини.

Сьогодні я можу повідомити, що на основі наявної наразі інформації уряд США оцінює, що російські війська вчинили воєнні злочини в Україні. Наша оцінка заснована на ретельному аналізі доступної інформації з державних та розвідувальних джерел, - зазначив Блінкен.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?