США оголосили про початок найважливішої операції проти ІДІЛ: з'явилися деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

США оголосили про початок найважливішої операції проти ІДІЛ: з'явилися деталі

США оголосили про початок найважливішої операції проти ІДІЛ: з'явилися деталі
Джерело:  Reuters

США і їх союзники по міжнародній коаліції підтримають операцію сил безпеки Іраку зі звільнення міста Мосул - одного з найважливіших центрів угруповання Ісламська держава.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.
"Ми впевнені, що наші іракські партнери отримають перемогу проти нашого спільного ворога і звільнять Мосул і решту Іраку від ненависті і жорстокості угруповання "Ісламська держава", - йдеться в заяві Пентагону.
Також у військовому відомстві США відзначили, що наступ на Мосул є "вирішальним моментом у кампанії з остаточного знищення ІД".
Раніше прем'єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді оголосив про початок операції зі звільнення Мосула від бойовиків ІД.
Артилерія почала обстріл міста рано вранці 17 жовтня, а курдські загони Пешмерга, іракські урядові війська і союзні сили пішли на штурм міста.
Битва за Мосул буде найбільшою військовою операцією в Іраку з часу відходу з країни американських військ в 2011 році.
У свою чергу в ООН закликали сторони дотримуватися своїх зобов'язань за міжнародним правом, захистити мирних жителів і забезпечити їм доступ до необхідної допомоги.
Мосул перебуває під контролем угруповання Ісламська держава з червня 2014 року і став одним з її центрів.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше стало відомо про втрату бойовиками Ісламської держави контролю над двома найважливішими містами Сирії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?