США описали один із варіантів нападу РФ на Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

США описали один із варіантів нападу РФ на Україну

США описали один із варіантів нападу РФ на Україну
Джерело:  online.ua

Радник очільника Білого дому з національної безпеки Джейк Салліван озвучив попередження офіційному Києву про те, що Росія може атакувати Україну у різних формах, зокрема й анексувати Донбас. З такою заявою він виступив в ефірі низки американських ЗМІ.

Джерело:  CNBC

Радник Байдена назвав один із варіантів нападу РФ на Україну

Ми віримо, що росіяни створили можливості для проведення значної військової операції в Україні, і ми наполегливо працюємо, щоб підготувати відповідь, – наголосив радник Джо Байдена.

За його словами, форма атаки може набувати різних форм. Насамперед йдеться про анексію українського Донбасу, кібератаки або повномасштабне вторгнення.

Фото - facebook.com/mod.mil.rus

Частково причиною того, чому ми так інтенсивно працювали протягом останніх кількох місяців, є не просто підготовка до однієї надзвичайної ситуації, а й до всіх непередбачених ситуацій, і робота з нашими союзниками та партнерами над тим, як виглядатиме відповідь у кожному з цих випадків, – зазначив Джейк Салліван.

Як стверджує представник команди американського президента, наразі існує дуже велика ймовірність того, що РФ нападе на Україну "у будь-який момент".

Ми віримо, що існує дуже велика ймовірність того, що Володимир Путін віддасть наказ про атаку на Україну. Це може набувати різних форм. Це може статися як завтра, так і за кілька тижнів... [Путін] поставив себе в позицію з розгортанням військ, щоб мати можливість діяти агресивно проти України в будь-який момент, — пояснює Джейк Салліван.

За його словами, Білий дім готовий відповісти, незалежно від рішення команди очільника Кремля Володимира Путіна.

Якщо вони замість цього виберуть піти шляхом ескалації, це коштуватиме українцям величезну людську ціну. Але ми віримо, з часом це обійдеться справжньою стратегічною ціною для Володимира Путіна, - підсумував радник Байдена.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?