США остаточно вирішили не визнавати РФ спонсором тероризму
Категорія
Політика
Дата публікації

США остаточно вирішили не визнавати РФ спонсором тероризму

США остаточно вирішили не визнавати РФ спонсором тероризму
Джерело:  online.ua

США не визнаватимуть Росію країною-спонсором тероризму, оскільки це може мати небажані наслідки для України та світу.

Джерело: брифінг речниці Білого дому Карін Жан-П'єр

США не визнаватимуть РФ спонсором тероризму

Визнання може мати небажані наслідки для України та світу. Це може серйозно вплинути на здатність постачати допомогу в регіони України, - сказала вона.

За її словами, таке рішення може зашкодити експорту зерна, призначеного для подолання глобальної продовольчої кризи.

Також це може спонукати критично важливих гуманітарних і комерційних субʼєктів відмовитися від сприяння експорту продовольства, щоб пом’якшити глобальну продовольчу кризу, - додала вона.

Це рішення є остаточним і США вже запровадили проти РФ такі самі санкції, які були б накладені у разі визнання її спонсором тероризму.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в етері національного телемарафону сказав, що Україна продовжить працювати над тим, щоб США визнали Росію державою-спонсором тероризму.

Те, що зараз адміністрація Байдена не готова ухвалити таке рішення, не означає, що воно ніколи не буде ухвалене. Ми працюватимемо над тим, щоб Росію визнали тим, ким насправді вона є, — сказав він.

Нагадаємо, що Сенат США вже ухвалив резолюцію з закликом до Держдепартаменту визнати РФ країною-спонсором тероризму 27 липня.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?