США озвучили попередження партнерам Путіна з Північного потоку-2
Категорія
Політика
Дата публікації

США озвучили попередження партнерам Путіна з Північного потоку-2

США озвучили попередження партнерам Путіна з Північного потоку-2
Джерело:  online.ua

Державний департамент США пригрозив застосуванням санкцій проти компаній, які беруть участь у завершенні будівництва скандального російського газогону "Північний потік-2". Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на "ЄП".

"Як зазначив президент, "Північний потік-2" є поганим проєктом для Німеччини, України і наших партнерів і союзників у Центрально-Східній Європі. Держдеп відстежує зусилля із добудови "Північного потоку-2" та оцінює інформацію про компанії, які, схоже, залучені до проєкту", - наголосив очільник Держдепу Ентоні Блінкен.

Дипломат звернув увагу на те, що і попередні адміністрації США підтримували позицію, що це - геополітичний проєкт РФ, що має на меті розділити Європу і послабити європейську енергобезпеку.

"Санкційне законодавстве, ухвалене Конгресом у 2019 році і розширене у 2020 році, має значну підтримку двопартійної більшості. Адміністрація Байдена дотримується зобов’язання виконувати це законодавство. Держдеп попереджає, що будь-яка компанія, залучена до будівництва "Північного потоку-2", ризикує опинитися під санкціями США та повинна негайно припинити роботу над газопроводом", - підкреслив дипломат.

Що важливо розуміти, будівництво російського газогону наближається до фіналу, однак з новими санкціями Штатів з’явилися шанси на те, що проєкт можна заблокувати, попри те, що ФРН не хоче відмовлятися від проєкту.

Наразі відомо,що 18 європейських компаній припинили свою участь у проєкті "Північний потік-2" або перебувають у процесі виходу з нього через загрозу санкцій США. 24 лютого стало відомо про те, що Wintershall Dea, одна з п’яти компаній-учасниць проєкту зупинила його фінансування.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Німеччині назвали три варіанти порятунку Північного потоку-2.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?