США озвучили Росії гучні претензії через вакційний саботаж Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

США озвучили Росії гучні претензії через вакційний саботаж Путіна

США озвучили Росії гучні претензії через вакційний саботаж Путіна
Джерело:  online.ua

Російська влада свідомо поширює дезінформацію про американські вакцини проти коронавірусу останнього часу, стверджують у Вашингтоні. Згідно з уточненням офіційного представника Державного департаменту США Неда Прайса, в уряді обізнані навіть про конкретні джерела походження неправдивої інформації, якою Кремль ніби саботує масову вакцинацію за межами своєї країни. Йдеться про принаймні чотири сайти, якими керують російські спецслужби. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг спікера напередодні у понеділок, 8 березня.

“Вочевидь, Росія вдається до своїх старих вивертів і тим самим потенційно піддає людей ризику через поширення дезінформації про вакцини, які, як ми знаємо, рятують життя щодня”, - пояснив Прайс.

Водночас представник Держдепу не уточнив, які саме сайти мав на увазі. Утім, інший його колега прокоментував для репортера Reuters, що американська влада має на увазі сторінку News Front, який працює під кураторством Федеральна служба безпеки, сайти New Eastern Outlook та Oriental Review, які контролює Служба зовнішньої розвідки. Іншим учасником дезінформаційної кампанії став сайт Rebel Inside під контролем Державного розвідувального управління, однак його активність станом на сьогодні зведена нанівець.

Також ці обвинувачення повторила речниця Білого дому Дженніфер Псакі. Вона заявила, що влада Росії займається систематичною дезінформацією про американські вакцини, розроблені компаніями Moderna та Pfizer.

Нагадаємо, вакцина Pfizer стала однією з найбільш популярних та безперечно ефективних у світі. Тим часом російський “Спутник V” не може повноцінно вийти навіть на європейський ринок. Його замовники — країни Азії, Південної Америки та лише окремі представники європейського континенту.

Як повідомляв ONLINE.UA, Європейське агентство лікарських засобів (EMA) ще в кінці минулого року піддалося хакерській атаці, але тільки зараз стало відомо, що за нею стоїть Росія. Як з’ясувалося, метою російських хакерів стала крадіжка дані про вакцини від коронавірусу в ЄС. Ці дані Москва спритно змінила і тепер використовує для пропаганди, спрямованої на те, щоб викликати в людей недовіру до європейських вакцин, в тому числі до Pfizer і Moderna.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?