США передадуть Україні ще чотири HIMARS у новому пакеті допомоги в 400 млн доларів
Категорія
Україна
Дата публікації

США передадуть Україні ще чотири HIMARS у новому пакеті допомоги в 400 млн доларів

США передадуть Україні ще чотири HIMARS у новому пакеті допомоги в 400 млн доларів
Джерело:  online.ua

8 липня президент США Джо Байден підписав новий пакет озброєнь для України вартістю до 400 млн доларів, включаючи чотири додаткові артилерійські ракетні системи високої мобільності (HIMARS) і більше боєприпасів.

Джерело: CNN

США оголосили про новий пакет допомоги

Високопоставлений представник оборони США на умовах анонімності сказав, що додаткові HIMARS дозволять збільшити загальну кількість цих систем до 12.

Зараз Україна успішно завдає ударів по російських об’єктах в Україні, глибше за лінією фронту, і заважає Росії проводити артилерійську операцію, – сказав чиновник.

Чиновник додав, що всі HIMARS, надані Україні, були враховані після того, як на початку цього тижня Міністерство оборони Росії заявило, що знищило дві системи HIMARS та їхні склади боєприпасів на сході України.

Пакет у 400 мільйонів доларів США включає чотири додаткові HIMARS і додаткові боєприпаси для цих HIMARS; три тактичні машини для «відновлення техніки, підтримки зусиль України з ремонту, поповнення запасів, оскільки бій триває»; 1000 снарядів калібру 155 мм; підривні боєприпаси; лічильники акумуляторних систем; і запчастини та інше обладнання, – сказав чиновник.

Фото - wikipedia.org

1000 артилерійських боєприпасів калібру 155 мм, які США надають Україні в цьому пакеті, є «новим типом» боєприпасів, які США раніше не надавали Україні.

Він має більшу точність. Він пропонує Україні точне націлювання, точні можливості для конкретних цілей; це заощадить боєприпаси, буде більш ефективним за рахунок точності, тому це подальша еволюція нашої підтримки України в цій битві за Донбас, – сказав чиновник.

Повідомлення про те, що росіяни знищили дві системи HIMARS, є неправдивими, додав чиновник.

Враховуючи останні раунди допомоги, Сполучені Штати наразі виділили приблизно 7,3 млрд доларів після повномасштабного вторгнення РФ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?