США передадуть Україні ЗРК NASAMS
Категорія
Україна
Дата публікації

США передадуть Україні ЗРК NASAMS

США передадуть Україні ЗРК NASAMS
Джерело:  online.ua

За словами голови Міноборони Олексія Резнікова, США вже у цьому місяці планують передати Україні перші ЗРК NASAMS для закриття неба від ворожої авіації, дронів та ракет. 

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

Україна вже у жовтні отримає перші ЗРК NASAMS

Резніков зазначив, що українські спеціалісти з підрозділів ППО вже розпочали навчання із керування цими комплексами.

Також міністр нагадав про те, що у жовтні Україна отримає й системи ППО IRIS-T від Німеччини. Наші воїни вже поступово завершують навчання.

До того ж Резніков наголосив, що в Україні вже розробляють засоби боротьби із іранськими дронами-камікадзе, які використовує кремлівська армія для завдання ударів по Україні.

За словами міністра, наразі на озброєнні кремлівської армії залищається близько 300 одиниць іранських дронів.

Росія намагається купити ще декілька тисяч таких безпілотників

За нашою інформацією, близько 300 одиниць сьогодні. Це цифра, якою оперують російські військові, - зазначив очільник Міноборони.

Резніков підкреслив, що поки не може прогнозувати, чи закупить РФ таку кількість безпілотників в Ірану. Проте українці та ЗСУ мають бути готові до цього.

Ми не сидимо на місці. Ми розробляємо системи для знищення, придушення, тому що наші військові вже навчилися це робити. Ми розбираємо всі деталі до нюансів, дивимося, які там електронні мізки, і відповідно готуємо системи протидії, - наголосив міністр.

Між тим керівник Луганської області Сергій Гайдай повідомив, що військові кремлівської армії почали тікати з власних позицій у Кремінній.

За його словами, вони відмовилися виконувати накази свого командування.

27 росіян покинули свої позиції поблизу Кремінної, - зазначив Гайдай.

За його словами, передові підрозділи 488-го мотострілецького полку (в/ч 12721, ППД - м. Клинці, Брянської області) 144-ї мотострілецької дивізії РФ намагаються тримати лінію окупації в районі Кремінної.

Проте лише за дві доби, 11-12 жовтня, передові позиції залишили 27 військовослужбовців, які склали зброю та відмовилися виконувати накази свого командування.

Щоправда, після співбесід з елементами пресингу 22 з них заарештували й кинули під варту, а 5 - повернулися на позиції, бо командуванню вдалося їх залякати, - додав керівник Луганської ОВА.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?