США передали Україні майже всі власні запаси ракет Javelin
Категорія
Україна
Дата публікації

США передали Україні майже всі власні запаси ракет Javelin

США передали Україні майже всі власні запаси ракет Javelin
Джерело:  online.ua

США відправили Україні таку кількість ПТУР Javelin для протидії збройній агресії окупаційній армії Кремля, що значно вичерпали власні запаси.

Джерело:  CNN

США відправили Україні більшість запасів ПТУР Javelin

Зазначається, що для поповнення вичерпаних резервів США знадобиться не один рік.

Військові планувальники, ймовірно, починають нервувати. Сполучені Штати зберігають запаси для різних можливих глобальних конфліктів, які можуть статися проти Північної Кореї, Ірану або самої Росії. У якийсь момент ці запаси опустяться настільки, що військові планувальники засумніваються в тому, що військові плани можуть бути виконані. США, ймовірно, наближаються до цього моменту, - зазначив заступник старшого радника програми міжнародної безпеки Центру стратегічних і міжнародних досліджень Марк Кансіан.

За його оцінками, на складах може залишатися від 20 до 25 тисяч Javelin, а 7 тисяч систем, відправлених в Україну, "складають приблизно третину від загальної кількості запасів США".

На заміну поставлених на сьогодні ракет піде близько 3-4 років. Якщо Сполучені Штати поставлять Україні ще ракети, цього разу на заміну піде більше часу, - наголосив Кансіан.

Між тим представники Пентагону оприлюднили перелік зброї, яку отримає Україна у рамках нового пакету військової допомоги на суму 800 млн доларів.

Допомога, зокрема, містить 18 155-мм гаубиць, 40 тис. боєприпасів, 500 протитанкових ракет Javelin, 200 бронетранспортерів M113, 300 баражуючих дронів Switchblade, 11 вертольотів Мі-17, 10 артилерійських розвідувальних радіолокаційних станцій AN/TPQ-36, дві буксировані радіолокаційні станції AN/MPQ-64.

За словами речника Пентагону Джона Кірбі, Україна в рамках нового пакету допомоги отримає від ВМС США дистанційно керований корабель берегової оборони. Такі судна, які не потребують присутності людей на борту і керовані дистанційно, зазвичай використовуються для пошуку і знищення мін, ведення розвідки, пошуку підводних човнів і контролю прибережних вод.

За словами Кірбі, швидше за все, українським військовим потрібна додаткова підготовка для використання гаубиць і РЛС – не дуже складних в експлуатації, проте які раніше не були в розпорядженні української армії.

За його словами, відповідні тренінги будуть організовані "дуже швидко". Кірбі зазначив, що мова, швидше за все, буде йти про відправку окремих представників ЗСУ на європейські бази НАТО для проходження навчання з подальшим поверненням їх в Україну і проведенням масових тренінгів для всіх військовослужбовців.

Голова Держдепу США Ентоні Блінкен визнав, що війна в Україні далека від завершення.

Блінкен привітав рішення Білого Дому про передачу Україні нового пакету оборонної допомоги вартістю 800 млн доларів, який був санкціонований Держдепартаментом за дорученням президента Джо Байдена, і заявив, що Україна за допомогою США і союзників по всьому світу готується до нового етапу боротьби за своє майбутнє.

Фото - facebook.com/pressjfo.news

Ми залишаємося в тісному контакті з Україною і підтримуємо намір президента Зеленського займатися дипломатичними способами, які можуть призвести до припинення атак і виведення російських військ, - підкреслив Блінкен. - Ми прагнемо максимально посилити позиції України на переговорах... збільшити тиск на Путіна. Сполучені Штати і міжнародне співтовариство перетворять війну, затіяну Путіним, в довгостроковий стратегічний провал Кремля, - наголосив Блінкен.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?