США перехопили розмови військових Асада про хіматаку в Сирії
Категорія
Світ
Дата публікації

США перехопили розмови військових Асада про хіматаку в Сирії

США перехопили розмови військових Асада про хіматаку в Сирії
Джерело:  CNN

Розвідка США перехопила розмови представників збройних сил Сирії і експертів з хімічної зброї про підготовку до газової атаки з використанням зарину в сирійському Ідлібі.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на CNN.

Джерело у владних структурах США повідомило виданню, що перехоплені розмови - це частина розвідувальної інформації. Їх почали досліджувати через кілька годин після хіматаки, щоб встановити винного. Американські чиновники заявили, що не мають сумнівів, що за атакою стоїть сирійський лідер Башар Асад.

Читайте також: Журналіст заявив про нову хіматаку в Сирії: опубліковані фото та відео 

Видання також повідомляє, що США не знали заздалегідь про підготовку хімічної атаки, так як країна збирає так багато розвідувальних даних в Сирії та Іраку, що не завжди встигає розшифрувати їх.

Відомо, що США не знайшли підтвердження того, що російські збройні сили обговорювали хіматаку в Ідлібі. На думку джерела, ймовірно, росіяни набагато більш обережні в своїх комунікаціях, щоб уникнути перехоплення інформації.

Нагадаємо, 4 квітня в результаті хімічної атаки в сирійському місті Хан-Шейхун загинуло більше 80 людей, серед них більше десяти дітей.

Як повідомляв ONLINE.UA, Росія заблокувала прийняття проекту резолюції Радбезу ООН, який засуджує використання хімічної зброї в сирійському місті Хан-Шейхун.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?