США перекинуть тисячі солдат до Європи - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

США перекинуть тисячі солдат до Європи - що відбувається

США перекинуть тисячі солдат до Європи - що відбувається
Джерело:  online.ua

Приблизно 20 тисяч військовослужбовців Сполучених Штатів прибудуть до Європи найближчим часом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Euractiv.

За словами генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберга, це заплановано для проведення навчань Defender Europe 2020. Ці заходи стануть найбільшим розгортанням американських солдатів на континенті за останні 25 років.

Учасниками маневрів загалом стануть 37 тисяч військовослужбовців. Вони представлятимуть 18 країн Альянсу. Головні заходи плануються на травень і червень на території Німеччини, Польщі, балтійських держав.

"Defender Europe не спрямовані проти жодної конкретної країни... Ці оборонні навчання демонструють здібність до спритного переміщення значних сил зі Сполучених Штатів до Європи задля допомоги й захисту союзників НАТО у разі необхідності", - пояснив Столтенберг.

Підготовка до заходів почалася у лютому. Генсекретар НАТО нагадав про 30-річчя країн Балтії з моменту отримання незалежності від Радянського Союзу.

"Росія має повне право почуватися у безпеці у власних кордонах, але таке ж саме право мають країни-союзниці", - підкреслив він.

Як повідомляв ONLINE.UA, на думку політичного експерта, російський лідер Володимир Путін жадає влаштувати внутрішню кризу в НАТО. Для цього він може зважитися на агресію проти однієї з країн Балтії, які входять у лави блоку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?